A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakértők szerint ezért halálosabb a koronavírus a férfiakra, mint a nőkre

Az első kutatások óta a jelenlegi statisztikákig megállapították, hogy a koronavírus halálosabb betegség a férfiak számára, mint a nők esetében.

Amikor még csak a kínai adatok alapján vizsgálták a tüdőgyulladást okozó Covid-19 új típusú koronavírust, azt feltételezték a szakértők, hogy valószínűleg a dohányzás miatt hal bele több férfi, mint nő. A keleti országban ugyanis a dohányozók csupán 2%-át teszik ki a nők. Ám ez az olaszországi helyzet alapján megdőlt. Az országban ugyanis szintén a férfiakra volt veszélyesebb a koronavírus, de itt már teljesen más arányok vannak a dohányzók körében – írja a 444.

Így ezt követően az orvosok arra következtettek, hogy a férfiak és nők eltérő szokásai okozhatják a halálozási arány eltolódását. Így többek között azt tartották oknak, hogy a férfiak kevesebbet és kevésbé alaposan mosnak kezet, valamint orvoshoz is ritkábban fordulnak egészségügyi panaszaikkal. Ám ez a feltételezés sem állja meg teljesen a helyét.

Most a tudósok azt gyanítják, hogy biológiai okai lehetnek, hogy a férfiak közül többen vesztik az életüket a koronavírus miatt. Jelenleg úgy gondolják, hogy – hasonlóan a hepatitis C- és a HIV-betegséghez – a koronavírusra is gyengébb a férfiak immunválasza.

Ám mivel még ez sem biztos, ezért vizsgálják a hormonok és gének szerepét is, illetve antitest-kísérletekbe is kezdtek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések