A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli: két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt két olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

„Megvan az első fertőzött, sőt mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellet egészségügyi intézménybe szállítani. Két külföldi emberről van szó, diákokról, Magyarországon tanulnak, irániak. Most tünetmentesek, de a fertőzés tényét megállapítottuk” – mondta a miniszterelnök a bejelentésében.

„Ilyenkor az a szükséges eljárás, hogy a megfelelő kórházba szállítjuk őket, erre a Szent László Kórház van kijelölve” – mondta el rendkívüli közleményében Orbán Viktor.

Jelenleg is zajlik a sajtótájékoztató, ahol szintén megerősítették, hogy két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a diákok jelenleg orvosi felügyelet alatt állnak, mindkét diák jó állapotban van, de a biztonságuk érdekében izolálták őket. Annak a kivizsgálása jelenleg is folyamatban van, hogy miként kaphatták meg a koronavírus-fertőzést, de annyi biztos, hogy a diákok a teljes gyógyulásig kórházban maradnak.

Annyit lehet tudni, hogy az iráni tanulók a hazájukból tértek vissza Magyarországra, valószínűleg az iráni újévet ünnepelték otthon. Mint kiderült, az egyik diák maga jelentkezett a szűrésre, mert kíváncsi volt, hogy megfertőződött-e. A másik diákon csak ezt követően végezték el a tesztet. Annak feltérképezése, hogy a diákok pontosan merre mozogtak, jelenleg is zajlik.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések