A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénteken nyílik Kopacz Mária kiállítása Szentendrén

Pénteken nyílik Kopacz Mária legújabb kiállítása, Az Én kertem című tárlat a művész legújabb alkotásaiból nyújt válogatást Szentendrén - közölte a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) csütörtökön az MTI-vel.

Kopacz Mária festő- és grafikusművész író az ÚjMűhely Galériában állítja ki alkotásait. A festő legtöbb művét saját maga készítette festett keretbe helyezi. Kopacz Mária kertjéhez, a felfedezett táj szépségéhez saját kifejezésmódja eszközeit adja hozzá, a színvilág gazdagságát, a figurák, a képzelet szülte teremtmények, az organikus terek és formák elrendezését, a fény és árnyék játékát - olvasható a közleményben.

Az összegzés idézi Szőcs István író gondolatait: "képi világa, szabadon lebegő figurái szellős akváriumokra emlékeztetnek, ahol alakjai úgy élnek a gravitáció és drámaiság nélküli űrben, mint hal a vízben".

Kopacz Mária Marosvásárhelyen született, a kolozsvári Ion Andrescu Képzőművészeti Egyetemen diplomázott. Saját rajzaival illusztrálta A babiloni karperec (1984) című regényét, a Borika világkörüli sétája egy szerda délután (1985) és a Borika és a padlás manója (2011) című gyermekkönyveit. 1996-tól Szentendrén él. 2019 júniusában Kert címmel rendezett nagyszabású kiállítást Marosvásárhelyen, a Bernády Házban, ahol legújabb alkotásait állította ki - áll az összegzésben.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések