Hirdessen itt

Összefog az ország az iskolák bezárása után

Hétfőtől biztosan nem késik el senki az iskolából, nem lesz becsengetés. Március 16-ától zárva maradnak a koronavírus-járvány miatt.

Tanítási szünet nincs, a gyerekek otthon tanulnak, távoktatásban. Ennek egyik módja, hogy a gyerekek interneten néznek, hallgatnak tanórákat tanároktól, utána teszteket kitöltve adnak számot tudásukról. Tanáraik – szintén a neten – látják, melyik diák nézte meg az oktatóvideót s milyen eredménnyel végezte el utána a feladatokat.

Felvetődött, hogy a köztévén a régi iskolatévé hagyományát felelevenítve tanárok tartsanak tanórákat. Ez azoknak lenne fontos, akiknek nincs otthon számítógépük, internetük.

A szülőket teljesen váratlanul érte az iskolák bezárása. Sokan nem tudják másképp megoldani gyermekük felügyeletét, mint hogy otthon maradnak. A jelenlegi jogszabályok szerint elvileg ilyenkor nem jár a fizetés.

Összefogás:

Átmeneti megoldást kínálnak a Facebookon indult kezdeményezések: anyukák, apukák, akik ilyen-olyan okból úgyis otthon maradnak, felajánlották, szívesen vigyáznak más gyerekre is.

– Nem lesz olyan teljes, mint a hagyományos oktatás, de mindenképp jobb, mintha szünetet rendeltek volna el. Diákoknak és tanároknak is egyaránt meg kell tanulniuk a távoktatásban való részvételt, remélhetőleg folyamatosan kapják majd a szükséges információkat – vélekedett Csehák Hajnalka pszichológus.
 
További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések