A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarok rekedtek a Fülöp-szigeteken a koronavírus miatt, sehogy sem tudnak hazajutni

Március 15-től egy hónapos járványügyi zárlat alá helyezte a Fülöp-szigeteki Köztársaság elnöke a délkelet ázsiai ország fővárosát, Metro Manilát. Mint azt a Ripost megtudta, több magyar is kint ragadt a szigetországban, akiket sikerült is elérniük.

A budapesti állatmentő, Eszter és barátnője még februárban utaztak ki egy kis szigetre, Coronra akkor még semmit sem sejtve arról, milyen pokol fog rájuk várni napokon belül. Amikor megtudták, hogy az országot lezárják azonnal összepakoltak, ám ekkor már késő volt, azóta sem tudták elhagyni a szigetet.

A társaság jelenleg tehetetlen, nem tudják elhagyni Coront, hiába kötelezik rá őket. Repülőgépük eredetileg Manilából indult volna március 24-én, oda azonban már nem mehetnek ugyanis a fővárost lezárták.

„Naponta kimegyünk a helyi repülőtérre, hátha sikerül felkerülnünk az egyik gépre. Szerencsére van hol aludnunk: ahol eddig laktunk, ott megengedték, hogy maradjunk, amíg be nem zárnak” – mesélte kétségbeesetten a nő a lapnak. Mint kiderült, hiába keresték a fülöp-szigeteki magyar konzulátust is, hétvégén zárva vannak, ám Messengeren elértek egy ügyeletest, aki semmilyen plusz információval nem tudott szolgálni.

A magyarok helyzete jelenleg reménytelen, senki sem tudja, mikor érkezhetnek haza.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések