Koronavírus: a külvilágtól elzárva edzenek az úszók a budapesti Eb-re

Nem állnak le a magyar úszóválogatott tagjai, a járvány miatt azonban speciális körülmények között, a külvilágtól elzártan tréningezhetnek e héttől két fővárosi és három vidéki helyszínen.

A két negatív koronavírus-teszttel rendelkező úszók a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, Balatonfűzfőn, Törökbálinton és Győrben dolgoznak majd a következő hetekben a szövetség (MÚSZ) által készített beosztás szerint.

– Nagyon komoly, szigorú szabályokat kellett elfogadnunk, például boltba sem járhatunk – mondta a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik az M1-nek.

Wladár Sándor, a szövetség elnöke a MÚSZ hivatalos oldalán szólt a sportolókhoz.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a helyzet pluszterhet ró úszóinkra és az őket felkészítő szakemberekre, hiszen a nap 24 órájában fegyelmezett életvitelt követel meg – heteken át. Ugyanakkor megmutathatjuk más sportágaknak, hogy fegyelmezetten meg tudjuk, meg tudjátok csinálni. Egyszerűen nincs más alternatíva! Ezen feltételek betartásával Szabó Tünde sportért felelős államtitkárasszony is támogatja a felkészülési programot” – írta a sportvezető.

Mivel a tokiói olimpiát jövőre rendezik meg, az úszók számára a következő nagy megméretés a budapesti Európa-bajnokság lehet, amelyet májusról augusztusra halasztottak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések