A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Ezért jöhettek be ma is Spanyolországból utasok a Liszt Ferenc repülőtéren

Az Index arról írt, hogy a tomboló koronavírus-járvány ellenére a Liszt Ferenc repülőtéren: több, Spanyolországból érkező utas is kisétálhatott a reptérről bármiféle intézkedés nélkül, pedig hazájukban is egyre rosszabb a helyzet a koronavírus miatt.

A Budapest Airport elmondta, hogy a koronavírus megjelenése óta folyamatosan kapcsolatban állnak a hatóságokkal és a bevezetett óvintézkedéseket haladéktalanul betartják és követik, azonban a reptér munkatársai nem dönthetnek hatósági intézkedésekről.

"A Budapest Airport százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, szükség esetén pedig biztosítani tudja az elkülönítő és karantén helyiségeket. Testhőmérséklet mérés esetén a Budapest Airport saját és bérelt hőkamerákkal és kézi lázmérőkkel látja el a feladatot" – írták az Index megkeresésére.

A Budapest Airport azt is hozzátette, hogy a Kínából, Dél-Koreából, Iránból, Izraelből vagy Olaszországból érkező utasokat nem engedik be az ország területére. Azokat a magyarországi utasokat, akik ezekből az országokból térnek haza, kötelező szűrővizsgálatra küldik. A nem schengeni járatok utasainak útlevelét egyesével ellenőrzik, és megkérdezik tőlük, hogy voltak-e az öt ország valamelyikében az elmúlt két hétben. Szükség esetén testhőmérsékletet is mérnek az egyes utasokon.

Az a magyar utas, aki nem járt az öt ország közül egyikben sem, beléphet Magyarországra. Ha valaki járt az említett országok valamelyikében, számítson a testhőmérséklet-mérésre, illetve szükség esetén, további vizsgálatokra is.

A külföldi állampolgárok, ha nem jártak az öt országban, akkor intézkedések nélkül beléphetnek Magyarországra.

Azonban ha útjuk során érintették az öt ország valamelyikét, akkor nem léphetnek be. A repülőtér azt is leszögezte, hogy azok a külföldi állampolgárok, akik nem léphettek be Magyarország területére, de nem fertőzöttek, elutaznak, és indulásukig az erre kijelölt helyen várakoznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések