A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnygázzal lövik egymást a török és görög rendőrök az EU határánál – videó

Egyes források szerint kisebb csatározások a migránsok és menekültek, illetve a görög rendőrség emberei között is kialakultak.

A EU határánál török és a görög rendőrök csatája van kialakulóban – írja a Euronews. Kasztanyiész mellett a görög rendőrség ismét könnygázt és vízágyút vetett be pénteken – jelentette a portál tudósítója a görög oldalról.

A Euronews görög tudósítója szerint a török rendőrség könnygázzal kezdett lőni a határ túloldaláról. „A görög rendőrség azonnal erősítést kapott, könnygázzal és vízágyúval válaszolt, próbálva megérteni, mi történik a határ túloldalán. A görög hatóságok szerint migránsok nem is próbáltak áttörni, és a vegyi anyagokat először a török oldalról lőtték ki” – mondta.

Egyes források (hírügynökségek) szerint kisebb csatározások a migránsok és menekültek, illetve a görög rendőrség emberei között is kialakultak. Információik szerint ezek nem tartottak hosszan, békés tüntetéssé alakultak.

A török belügyminiszter közölte, hogy a senki földjén rekedteket nem engedik vissza az országba, ennek biztosítására pedig 1000 készenléti rendőrt vezényeltek a területre.


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések