Hirdessen itt

Kilyukadt a gerincvezeték, Szombathelyen kétezer lakásban napokig nem lesz fűtés, se melegvíz - értesítették a Katasztrófavédelmet

Több mint kétezer lakásban és hetven közületi fogyasztónál szünetel a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás Szombathelyen, előre láthatólag csütörtök estig - közölte az MTI-vel a távhőszolgáltatást végző cég sajtóreferense hétfőn.

Kocsis Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a gerincvezeték lyukadt ki, az érintett szakaszt pedig még a fűtési időszak vége előtt ki kell cserélni, mert a meghibásodás miatt a rendszerben olyan nagy mennyiségű a vízvesztés, hogy az a kazán üzembiztonságát veszélyezteti.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleménye azt tartalmazza, hogy a nagyméretű gerincvezeték-szakasz cseréjének ideje alatt a távhőszolgáltatást egy másik kazánról részben tudják majd biztosítani, de vannak területek, amelyek ellátása máshonnan nem megoldható.

A Rohonci utca, Perintparti sétány, Szürcsapó utca, Bartók Béla körút, valamint az Ady tér és környékén hétfő reggel 6 órától szünetel a távfűtés és a melegvíz-szolgáltatás, amely 2100 lakást és 70 intézményt érint.

Hozzáfűzték: a munkálatokat legkésőbb március 19-én délután 19 óráig befejezik és a szolgáltatást helyreállítják.

Kocsis Tóth Ildikó hangsúlyozta: a várható szolgáltatási szünetről az érintett területen a lakosságot és az intézményeket, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is értesítették.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések