Hirdessen itt

Háti permetezővel a Püspökladányi utcákon

Elkezdődött a közterületek fertőtlenítése, először a városközpontban, később az ettől távolabbi részeken is.

Több fronton is igyekszik felhívni a városvezetés a püspökladányiak figyelmét, hogy ne hagyják el otthonukat. A városközponti útkereszteződésében, továbbá a forgalmasabb helyeken „Maradj Otthon!!” feliratú molinókat függesztettek ki a hét közepén. 

Tóth Lajos polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a lakótelepi társasházak lépcsőházai bejáratára felhívást függesztett ki. A felhívásokban ugyancsak otthon maradásra biztatják a lakókat, ugyanakkor kérik tőlük, hogy figyeljenek egymásra, és ha gond van, jelezzék az önkormányzat, a szociális ellátórendszer felé.

Felszólítások a hazatérésre

A hét elején a városvezetés kezdeményezésére a városüzemeltető gazdasági társaság elkezdte a közterületek fertőtlenítését. Az lakosok által nagyobb számban használt utcákat, továbbá közintézmények utcai részét, bejárata környéki területeket fertőtlenítő szerrel szórják be motoros háti permetező segítségével. A napok előrehaladtával a városközpont környékét, majd a távolabb eső részeket is fertőtlenítik. Így például csütörtök délután a Újtelepen is dolgoztak.

– Püspökladány lakosságának többsége fegyelmezetten tudomásul veszi és betartja az ők egészségét szolgáló intézkedéseket, felhívásokat. Akik a közterületeken több időt töltenek látszólag konkrét cél nélkül, őket az azzal a tevékenységgel megbízott személyek felszólítják, hogy menjenek haza. A lehető legtöbb eszközt felhasználunk arra, hogy tudatosítsuk az emberekkel: maradjanak otthon, a személyes találkozást minimálisra, a lehető legszükségesebbre csökkentsék – tájékoztatta a Naplót Tóth Lajos polgármester.

A városban nagyon kevesen vannak az utcákon, a kint tartózkodók, közül a legtöbben szájmaszkot viselnek vagy kendővel, sállal kötik be orrukat, szájukat. Ahol várakozni kell, ott kellő távolságban állnak egymástól az emberek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések