A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas rendőri akció Kókán: a TEK is kivonult a helyszínre

Összehangolt akcióval vonult ki a rendőrség a Pest megyei Kókára.

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a Pest megyei Kókára még hétfő hajnalban, de még jelenleg is a helyszínen vannak. Az egyik környékbeli szerint a TEK is megjelent. Egyelőre nem tudni pontosan, mi történt a Viola utcában, de cikkünk frissül, amint a rendőrség tájékoztatást ad az ügyben.

Az ügy szoros összefüggésben van a március 7-én, Vácon történt robbanással. Az első hírek arról szóltak, hogy gázrobbanás történt egy váci emeletes házban, 108 embert ki kellett lakoltatni ideiglenesen.

Mostanra kiderült: a robbanás azért keletkezett, mert két ember az egyik, harmadik emeleti lakás konyhájában egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen. A két férfit könnyű sérüléssel látták el a mentők.

A rendőrség azt közölte: A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, II. világháborús relikviákat, ezek vizsgálata tűzszerész-, illetve fegyverszakértő bevonásával folyik. A lefoglalt eszközöket a két gyűjtőszenvedélyű férfi előzőleg hatástalanítottként szerezte be, vásárolta meg, majd azokból különböző emléktárgyakat készített. Velük szemben robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Így jön ide Kóka:

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot egy kókai illetőségű férfitől vették, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével 2020. március 9-én reggel otthonában elfogtak, előállítottak. Kihallgatásával egy időben kókai házában megkezdődött a helyszíni szemle és a kutatás.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések