A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdőzött a per: bíróság elé állt a milliárdos gyilkos, aki három ember megölését vallotta be

Elkezdődött a per: akár halálra is ítélhetik Robert Durst ingatlanmágnást, aki véletlenül, egy róla készült dokumentumfilm forgatásának szünetében vallotta be, megölt három embert.

Ugyan az egyik legnagyobb amerikai ingatlandinasztia tagja a gyilkosságokat évtizedekkel ezelőtt követte el, a bíróság sosem mondta ki őt bűnösnek, mert nem volt kellő bizonyítéka. Durst ellen öt éve emeltek vádat gyilkosságért, ám a pere csak múlt hét szerdán vette kezdetét Los Angelesben.

Rejtélyes ügyével az HBO dokumentumfilmje, a The Jinx című hatrészes sorozat is foglalkozott. A dollármilliomos ennek forgatási szünetében, a mellékhelyiségben ismerte be az emberöléseket, amikor magában beszélt, és mikrofonja bekapcsolva maradt.

– Tessék, elkaptak. Hogy mi a fenét csináltam velük? Természetesen megöltem mindet – motyogta magában Durst, röviddel azután, hogy a kamerák előtt a gyilkosságokról faggatták őt. A dollármilliomost ezt követően letartóztatták, és akár halálbüntetést is kiszabhatnak rá, amennyiben az esküdtszék bűnösnek találja.

A nyomozók régóta gyanakodtak arra, hogy Durst megölte a feleségét, Kathie-t, aki még 1982-ben tűnt el rejtélyes körülmények között New Yorkban. Holtteste sosem került elő, de három éve halottnak nyilvánították. Néhány hónappal azután, hogy 2000-ben az ügyben újra nyomozni kezdtek, Durst egyik barátját, Susan Bermant is holtan találták.

Az ügyészek úgy vélik, az asszonnyal a dollármilliomos végzett, hogy ne kotyoghasson ki semmit a feleség eltűnésével kapcsolatban. Az ingatlanmágnás most azt is beismerte, hogy texasi szomszédját, Morris Blacket is megölte.

A férfi halálára akkor derült fény, amikor a Galveston Bay-öböl partra mosta feldarabolt testének darabjait, ám a feje sosem került elő. A hidegvérű gyilkos – aki nőnek öltözve bujkált a rendőrség elől – ügyét már szeptemberben tárgyalták volna, ám bizonyíték hiányában mostanra halasztódott.

– Undorító, milyen hosszú időbe telik bíróság elé vinni őt. Az egyetlen dolog, amiben reménykedhetünk az igazságszolgáltatás révén, ha a Robert Durst narancssárga rabruhában hal majd meg – mondta a Susan Berman családjához közel álló forrás, aki neve elhallgatását kérte.

Megromlott az egészsége

A 76 éves Robert Dust 2007 óta betegeskedik, nyelőcsőrákját akkor állapították meg. Nemrégiben vízfejűséget is diagnosztizáltak nála. Rossz egészségi állapota miatt tárgyalását eddig a Twin Towers Correctional Facility nevű börtön kórházi részlegén várta Los Angelesben.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések