A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Vígszínház színészei döntöttek: Rudolf Pétert szeretnék a színház élére

Noha a Vígszínház igazgatósága kibújt a társulati szavazás engedélyezése alól, egy alternatív szavazáson elsöprő többséggel Rudolf Péter színész-rendező pályázatát támogatták a színészek.

A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – mondta el az Indexnek Csőre Gábor színész, a szakszervezet elnöke. Elmondta, hogy már azt is különösnek tartotta, hogy a fenntartó önkormányzat által összehívott szakmai bizottságba delegálandó egyik tagot – amelyet a színháznak kellett küldeni – csak második körben tudták megválasztani.

A színház vezetősége eredetileg Hegedűs D. Gézát jelölte, ám a színészek egy másik delegáltat akartak a bizottságba. Végül Hegyi Barbara kapott bizalmat, aki Csöre Gábor szakszervezeti vezetővel együtt Rudolf Péter pályázatát támogatta a fővárosi szakmai bizottságban.

Mint ismert, a szakmai bizottság végül Eszenyi Enikő pályázatát támogatta. Eszenyi Enikő 6 igen és 3 nem, Rudolf Péter pedig 4 igen és 3 nem szavazatot kapott, az ő esetében ketten tartózkodtak. Csányi János nem kapott voksot.

A döntés után röviddel jelentette be a főváros: vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, mi igaz a napokban a sajtóban megjelent, Eszenyi „verbális erőszakjáról” és „agresszív vezetői kommunikációjáról” szóló vádakból.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések