A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszavitték a befogadóközpontokba a Kelebiánál összegyűlt migránsokat

Hajlani 3 óra előtt elszállították a szerb hatóságok a Kelebiánál összegyűlt több száz migránst – hangzott el az M1 aktuális csatornán péntek hajnalban. 

Az illegális bevándorlókat visszavitték a befogadóközpontokba – közölték az 1 Perc Híradóban. A migránscsoport csütörtök délután indult el a déli határra. Azt akarták elérni, hogy Magyarország nyissa meg előttük a határt. Azok, akik elérték a határt, sötétedéskor takarókat és hálózsákokat készítettek elő, hogy az éjszakát is a határkerítés mellett töltsék.

A több száz főből álló migránskaraván csütörtökön érkezett meg a szerb-magyar határhoz. A tompai határátkelőt a magyar hatóságok határozatlan időre lezárták, az arra tartó autósokat a többi átkelőhely felé irányítják. 
A Kelebia felé tartók az újságíróknak elmondták: azért mennek arra, mert úgy hallották, Magyarország megnyitotta a bevándorlók előtt azt a határt. Az álhírek gyors terjedését bizonyítja, hogy a belgrádi autóbuszpályaudvaron szerda este óta – két napra előre – minden jegy elkelt a Szabadkára tartó buszokra, a szabadkai állomásra pedig folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli buszok az ország minden részéről.

Szerbiában jelenleg mintegy hatezer migráns tartózkodik, 2015 óta ilyen nagy számban nem jelentek meg a szerb-magyar határon, inkább a Horvátországgal és a Bosznia-Hercegovinával közös határszakaszon próbáltak meg továbbjutni Nyugat-Európába. Szakértők szerint a hideg idő miatt váltak egyre elszántabbá, ezért próbálkoznak Magyarország felé is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések