A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visít a Gyurcsány-párt: Wass Albert antiszemita műveket írt, nyilas lapokban publikált és közösséget vállalt a nyilasokkal

Arató Gergely, a DK politikus értékelése szerint Rétvári Bence lényegében „Soros-ügynöknek állította be” azokat a történelemtanárokat, szakértőket, akik véleményt mertek nyilvánítani a Nat-ról.

Az ellenzéki politikus a DK nevében felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy ez a kormány hozzáállása a szakmai szervezetekhez, valamint azt követelte, hogy a kormány kövesse meg a pedagógusokat, akiket megsértett, vonja vissza az elfogadhatatlan Nat-ot, és kezdjen érdemi párbeszédet a pedagógusokkal, szakmai szervezetekkel a magyar diákok érdekeit szolgáló alaptanterv megalkotásáról.

„Nem attól lesznek hazafiak a magyar diákok, és nem attól lesz helyes történelemszemléletük, ha kihagyjuk a tananyagból a mohácsi vészt, hanem attól, ha valós képet kapnak az ország történetéről, és ha olyan nemzeti alaptanterv születik, amely lehetővé teszi, hogy érdemben gondolkozni tanítsák meg a diákokat”

– fogalmazott.

Megerősítette: a DK szerint korszerűtlen, az iskolák számára használhatatlan, a diákokat továbbra is felesleges ismeretekkel túlterhelő, konzervatív, tartalmilag pedig elsősorban a kormányzati idelogia átadására szolgáló Nemzeti alaptanterv készült, amely nem jó az iskoláknak, a diákoknak és az országnak sem.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP-s Kunhalmi Ágneshez hasonlóan a DK is nácinak tartja-e Wass Albertet, Arató Gergely azt mondta:

Wass Albert antiszemita műveket írt, nyilas lapokban publikált és közösséget vállalt a nyilasokkal, így felháborító és elszomorító, hogy a kormány az ő munkáit „erőlteti”.

Arra a felvetésre, hogy ha a DK ennyire sarkosan fogalmaz Wass Alberttel kapcsolatban, akkor a Jobbikkal miért megengedő, a politikus úgy válaszolt: Wass Albert életművéből hiányzik az a fontos momentum, hogy belátta volna korábbi tévedéseit. Hozzátette: Vona Gábor korai beszédeit sem javasolják, hogy szerepeljenek a Nat-ban.

Forrás: ATV nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések