A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: Továbbra is nemet mondunk az európai egyesült államokra

A következő hétéves uniós költségvetés mellett Zágráb képviselője bemutatta a horvát soros uniós elnökség prioritásait, a legtöbb szó pedig az Európa jövőjével foglalkozó konferenciáról esett.

Hazánkat Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte, aki a tanácskozást követő sajtótájékoztatóján üdvözlendőnek nevezte, hogy a horvátok érdemben szeretnének foglalkozni Európa jövőjével és különösen a versenyképességgel, mivel mint mondta, Zágráb pragmatikus megközelítése egyezik a magyar EU-politikával.

A konferenciának nevezett eseménysorozattal kapcsolatban kiemelte, nagy hangsúlyt kell fektetni az állampolgárok életét valóban befolyásoló kérdésekre – mint a versenyképesség –, a vitában pedig növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét.

Varga óva intett a lopakodó szerződésmódosításoktól is.

„Magyarország továbbra is nemet mond a bevándorláspárti liberális fősodor Európai Egyesült Államokat szorgalmazó zavaros utópiájára”

– írta később egy Facebook-bejegyzésben.

„A magyar emberek döntő többsége erős nemzetállamokra épülő erős Európát szeretne, ahonnan nem akarnak kilépni a tagállamok, és ahol mondvacsinált eljárások helyett a valós problémák megoldására fókuszálhatunk”

– tette hozzá.

Vargának több bilaterális találkozója is volt. Twitter-oldalán például arról számolt be, hogy a magyar családpolitikáról tájékoztatta Dubravka Šuicát, az Európai Bizottság demográfiáért és demokráciáért felelős horvát alelnökét.

Forrás: Magyar Hírlap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések