Powered by Jasper Roberts - Blog

Váratlan helyről igazították el Gyurcsányné Dobrev Klárát

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt hétfő este Dobrev Klára, ahol bejelentette: online konzultációt indít a DK az európai minimálbérről.

Úgy látszik Gyurcsány Ferenc felesége nem fogy ki a jobbnál jobb ötletekből. Az Európai Egyesült Államok terve mellett ezúttal tovább fújta az európai minimálbér politikai lufiját, annak ellenére is, hogy számos, az ellenzékkel finoman szólva sem ellenséges hang óva intette ettől a DK-t.

Tamás Gáspár Miklós korábban keményen bírálta, sőt egyenesen blöffként aposztrofálta a DK Európai Egyesült Államokra vonatkozó terveit is.

Most a CEU közgazdászprofesszora, Csaba László mondta el – szintén az ATV-nek – komoly aggályait Dobrev lázálmával kapcsolatban:

„Nagyon egyszerű példát mondjak, egy kisboltban nem tudnak annyit kitermelni, különösen, ha minden adót befizetnek, akkor ennek megfelelő bért fizessenek, úgyhogy az biztos, hogy nem azt a hatást érné el, amit gondolnának”.

Több mint érdekes, hogy Csaba Lászlónak, az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját bíráló szavai jellemzően futótűzként söpörnek végig az ellenzéki médiában, ez a megnyilatkozása viszont csak szerény nyilvánosságot kapott.

Az álmoskönyvek szerint nem kecsegtet sok jóval Gyurcsányné számára, ha politikai ötletét még a saját szellemi holdudvara sem támogatja.


Forrás: Magyar Nemzet

0 Megjegyzések