A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több száz migráns üldögél a magyar határnál és nézik a magyar rendőröket, akik már felsorakoztak

Elindultak a szerb oldalon tartózkodó illegális bevándorlók a magyar határ felé – közölte csütörtök délután az M1 Híradója.
A szerb oldalon több száz migráns gyűlt össze és indult el, hogy átjusson a magyar határon. A migránsokat a közösségi médián zárt csoportokban szervezik hetek óta – mondta az M1 tudósítója. Elmondta azt is: eredetileg az volt a terv, hogy este Szabadkán gyülekeznek majd a migránsok, és pénteken hajnalban indulnak el a tompai határátkelő felé. A forgatókönyv azért változott, mert már szerda este több mint háromszáz migráns gyűlt össze a közeli Szabadka melletti erdős térségben.
A migránsok azt mondják békésen fognak demonstrálni a magyar határnál. A békés demonstrációra már egy hirdetményben is felhívták a migránsok figyelmét, megtiltották számukra a vandalizmust és az egyéb erőszakos viselkedést. Az M1 tudósítója szerint ezt egyelőre be is tartják az illegális bevándorlók, bár hozzátette: „mindegyik így indul, aztán látjuk, hová fajul”.
Hozzátette, a migránsok elmondása szerint nem akarnak áttörni a tompai határon, csak azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon keresztül haladhassanak tovább Nyugat-Európa fele. A tudósító szerint a migránsok értesültek a múlt keddi röszkei áttörési kísérletről, most ragaszkodnak a békés demonstrációhoz.

Forrás: hirado.hu 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések