A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros szerint nem szabad Zuckerberg kezében hagyni a Facebookot

Ismét nekiment Mark Zuckerbergnek Soros György. Pénteken cikket közölt a befektető a New York Times-ban, ahol ismét kijelentette, hogy a Facebook vezetőjének le kellene mondania pozíciójáról, ezzel újabb löketet adva az évek óta tartó adok-kapoknak a két milliárdos között.

Soros szerint a Facebook gyenge szabályozási rendszere a politikai hirdetések terén Donald Trump győzelmét eredményezték 2016-ban.

„Úgy gondolom Trump elnök és Mark Zuckerberg rájöttek, hogy érdekeik egybeesnek – egy újabb győzelem még több pénzt jelentene a Facebook vezetőjének”

– írta Soros, majd hozzátette, hogy Sheryl Sandberg működésért felelős vezetőigazgatónak is be kellene nyújtania lemondását, sőt kényszeríteni kellene őket erre.

„Egyszerű elvet követ Zuckerberg és Sandberg: maximalizálni a profitot a következményekre való tekintet nélkül. Így hát feltétlenül meg kellene oldani, hogy ne maradhassanak vezető pozícióban”

– emelte ki.

Soros György és Zuckerberg harca legutóbb a januári davosi Világgazdasági Fórumon került elő, ahol hangot adott ismét meggyőződésének Zuckerberg és Trump feltételezett együttműködéséről. Zuckerberg ekkor is visszautasította a milliárdos kijelentéseit. 2018 januárjában is kritizálta Soros a Facebook vezetőségét a demokráciára fenyegető tevékenysége miatt.

A Zuckerberg által ekkor elindított kutatást, melynek célja az volt, hogy tisztázza a Facebookot, többször is antiszemitának nyilvánították, hivatkozva arra, hogy Soros zsidó származású, és ez valójában egy ellene folytatott személyes támadás. Zuckerberg igyekezett ezeket a támadásokat is cáfolni.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések