A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszországban csak súlyos testi sértés egy homoszexuális megölése

Egy moszkvai esküdtszék felmentett a gyilkosság vádja alól egy férfit, aki homofób sértéseket ismételgetve halálra szúrt egy férfit az orosz főváros egyik pályaudvara mellett.

Bár a biztonsági kamerák is rögzítették, ahogy a támadó leszúrja a 40 éves Roman Jedalovot, és megtámadja barátját, Jevgenyij Jefimovot is, az esküdtszék tagjai elfogadták azt a magyarázatot, hogy az áldozat „beleesett” a támadó késébe, és emiatt vesztette életét.

Így a vádlottat, Anton Berezsnijt csak súlyos testi sértés vádjában találták bűnösnek, így legfeljebb kétéves börtönt kaphat a gyilkosságért járó 15 év helyett.

Jedalov és Jefimov a moszkvai Kurszki pályaudvar közelében lévő melegbárból tartott hazafelé, amikor Berezsnij megtámadta őket.

A késelést túlélő Jefimov szerint egyértelmű, hogy a támadó azért esett nekik, mert gyűlöli a melegeket. Az ítélet egy nappal az után született meg, hogy több civilszervezet is arról számolt be, hogy 2019-ben Oroszországban megugrott a melegek és leszbikusok elleni gyűlöletbűncselekmények száma.

(HVG)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések