A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: az EU-n kívül is van élet!

Még messze vannak egymástól az álláspontok az Európai Unió következő többéves költségvetését illetően – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű ülését követően, szombaton a portugáliai Beja városában – olvasható az Index oldalán.

Az MTI összefoglalója alapján a miniszterelnök arról beszélt, hogy a jelenlegi hét évre szóló költségvetés után újat kell majd alkotni, olyat, ami gazdasági növekedéshez, végső soron pedig az emberek jólétéhez vezet.

A viták elején vagyunk, nagyon messze vannak még az álláspontok” – fogalmazott.

A kormányfő szerint az előző évek gazdaságpolitikáját Brüsszelben rontották el, így emiatt ebben az évben az eurózóna “biztosan elveszíti a növekedési képességét, vagyis megáll.” Majd pedig hozzátette, hogy a rossz a gazdaságpolitikának nyilvánvalóan az euróövezeten kívül is lehetnek hatásai.

Orbán Viktor megszólalt Nagy-Britannia EU tagságának megszűnése kapcsán is, szűkszavúan csak annyit mondott:

“a britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet.”

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy tervezi-e bejelenteni a Fidesz kilépését az Európai Néppártból, nemmel felelt, hozzátéve: nem tervez semmilyen bejelentést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések