Hirdessen itt

Nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban: bezárhatják az iskolákat, világesemények maradhatnak el

Az Egyesült Királyságban tizenhatra nőtt a koronavírusban elhunytak száma.

Egészségügyi tisztviselők sürgősségi tervei alapján az Egyesült Királyságban az iskolák legalább két hétig bezárhatnak, jelentős sportesemények, koncertek és zenei fesztiválok maradhatnak el. Mivel tegnap este a halálozások száma nőtt az országban, Anglia vezető orvosa, Chris Whitty professzor kijelentette: ha nem javul a helyzet, a globális világjárvány leküzdése miatt nem engedélyezhetik a nagy, nyilvános összejöveteleket – írja a Daily Mail.

A legszélsőségesebb intézkedés az iskolák bezárása lehet, ahogy Japánban is tettek. Azzal a különbséggel, hogy az ázsiai országban hétfőtől egészen áprilisig tart. Az Egyesült Királyságban ez a szünet szülők millióit, köztük például sebészeket, ápolókat és mentőket érinthet, mivel kénytelenek lesznek otthon maradni, hogy a gyermekeiket gondozhassák.

A londoni maratont és az áprilisi Grand Nationalt szintén rizikós lehet megtartani a hatalmas nézőszám miatt. Kérdéses lehet a nyári 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság megtartása is, ugyanis a verseny olyan városokat is érint, mint London, Glasgow és Róma.

A színházi előadásokat, a koncerteket és a zenei fesztiválokat, például a Glastonbury-t is elhalaszthatják, ha az Egyesült Királyság nem tud megbirkózni a vírus okozta válsággal.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések