A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női kézilabda BL: egy lépéssel távolabb a negyeddöntőtől a Ferencváros

Hiába kezdett remekül az EHF-kupa címvédő Esbjerg otthonában a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, végül kikapott.

Fantasztikus győzelmet aratott egy héttel ezelőtt a Ferencváros a CSM Bukarest ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában. Elek Gábor tanítványai így nagy önbizalommal utazhattak el a tavaly EHF-kupát nyerő Esbjerg otthonába és a találkozót ott is kezdték a magyar lányok, ahol múlt héten abbahagyták.

Schatzl Nadine és Lukács Viktória két gyors góllal, Bíró Blanka a ferencvárosi kapuban két gyors védéssel kezdett, és egészen 0-5-ig nem is tudott hozzászólni a hazai csapat a meccshez. Hiába került emberhátrányba a Ferencváros, ebből is a magyar csapat jött ki jobban, nem véletlen, hogy Jesper Jensennek, az Esbjerg vezetőedzőjének gyorsan időt kellett kérnie. Ezt követően megtörte a jeget a dán gárda, de a Ferencváros tartotta a 4-5 gólos előnyt. 7-3-as vendég vezetésnél kapust cserélt a hazai együttes, Rikke Marie Granlund pedig gyorsan elkapta a fonalat.

10-7-es ferencvárosi előnynél először jött három gólon belülre az Esbjerg, Elek Gábor pedig azonnal időt is kért, ennek ellenére egyre inkább lendületbe kerültek a dánok. Sonja Frey irányítójátékával nem tudott mit kezdeni a magyar csapat, az első harminc perc végére így el is fogyott a magyar előny, 13-13-as döntetlennel vonultak pihenőre a játékosok.

A második félidő egy gyors Sarah Solberg góllal kezdődött, ezzel először vezetett az Esbjerg a meccsen, innentől kezdve egy igen komoly hullámvasutazásra indultak a csapatok. A magyar kapuban Bíró Blankát Szemerey Zsófi váltotta, de Kristine Breistol pokoli átlövéseivel ő sem tudott sok mindent kezdeni. Még Breistolnál is sokkal nagyobb gondot okozott a hollandok világbajnoka, Estevana Polman, aki szinte észrevétlenül jutott el nyolc gólig. 19-17-nél először vezetett két góllal az Esbjerg és bár innen még 25-25-nél egyszer visszajött a Ferencváros a meccsbe, sőt Klivinyi Kinga találatával a vezetést is visszavette, a hajrá a dánok szája íze szerint alakult.

Danick Snelder kiállítása után 3-0-s szériát futott a hazai csapat, ez pedig meg is pecsételte a Ferencváros sorsát. A magyar csapat vereségével - no, meg a Bukarest vasárnapi sikerével - visszacsúszott csoportja utolsó helyére és igen nehéz lesz kiharcolnia a negyeddöntős szereplést.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló
Esbjerg-Ferencváros 29-27 (13-13)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések