Hirdessen itt

Motiváltan várja az öttusaidényt a budapesti nyitány két legjobb magyarja


Gulyás Michelle és Bereczki Richárd is motiváltan, akár olimpiai kvóta megszerzésének a reményében vág neki az öttusázók világkupa-sorozatának és a teljes versenyidénynek.


A 19 éves Gulyás ötödik lett a múlt heti, budapesti fedettpályás idénynyitón, a 24 esztendős Bereczki pedig a 19. helyen végzett, ezzel ők szerepeltek a legjobban a hazaiak közül. Az idény eleji helyzetfelmérésnél ezúttal komolyabb tétje volt a viadalnak, mivel pontokat adott az olimpiai kvalifikációs ranglistára.

"Nagyon örültem az ötödik helynek. Ez az alapozás utáni első verseny, nagyon jó felmérő, hogy hogy haladunk a felkészülés során" - mondta az M4 Sport kedd reggeli Sporthíradójában a 2018-ban vegyes váltóban felnőtt vb-n ezüstérmes Gulyás.

Külön kiemelte jól sikerült vívását és futását, egyúttal jelezte, hogy bár főként a junior korosztály versenyeire készül, de a négy vk-forduló közül kettőn, Szófiában és a hazaian, ott lesz.

"Nagyon pozitívan állok ehhez az évhez, de ahhoz, hogy az olimpiai kvótaszerzésre legyen esély, mindkét világkupán döntőbe kell jutni, és ott minél előrébb kell végezni" - mondta. "Szeretek meglepetéseket okozni embereknek és nyilván magamnak is. Pont ez az az, ami lendületet ad a versenyszezonra" - tette hozzá.

Berczki kevésbé volt elégedett a teljesítményével, de úgy fogalmazott, "nagyon sűrű" a mezőny, kis különbségen múlnak a helyezések.

"Kicsit többet vártam magamtól, meg szerettem volna mutatni magamat jobban az élmezőnyben, de volt egy kis sérülésem egy héttel a verseny előtt, kérdéses volt, hogy el tudok-e egyáltalán indulni" - értékelte a szereplést. "Nagyon sokat kell még fejlődnöm, össze kell rakni a versenyzést."

Elárulta, úgy kalkulálnak, hogy hárman-négyen megszerezhetik a kvótát pontok alapján, ezzel együtt konkrét számolgatásokba egyelőre nem kíván belemenni. A vk-sorozatban ő is Szófiában és Budapesten szerepel majd.

Bereczki tavaly bronzérmet nyert az angliai Európa-bajnokságon váltóban.

"Elég nagy lendületet adott, ez volt az első felnőtt érmem, és úgy éreztem, ennek ideje is volt már, mert nagyon régóta küzdöttem érte. Erre az évre mindenféleképpen olyan motivációt adott, hogy én is ott lehetek azok között, akik megszerezhetik a kvótát" - fogalmazott.

Öttusában a magyarok közül jelenleg Kovács Sarolta és Demeter Bence rendelkezik ötkarikás kvalifikációval. Egy országból nemenként legfeljebb két versenyző indítható a játékokon, de többen is kiharcolhatják - névre szólóan - a részvételi jogot. Utóbbi esetben a nemzeti szövetség, illetve végső soron a nemzeti olimpiai bizottság dönti el, hogy kit indít.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések