A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mentesítené az átlagbérnél kevesebbet keresőket a személyi jövedelemadó alól a Jobbik

Mentesítené az átlagbérnél kevesebbet keresőket a személyi jövedelemadó megfizetése alól a Jobbik - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető.

Közölte, ezt országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik.

Az ellenzéki politikus szerint a 200 ezer forint alatti kereseteket akár havi 45 ezer forinttal is megemelhetné ez a lépés, amelynek éves költségeit évi 800 milliárd forintra becsülik. Hozzátette: a pénzt a "kormányzati korrupción", stadionépítéseken, látszatberuházásokon lehetne megtakarítani.

Arról beszélt: az intézkedéssel mintegy kétmillió munkavállaló fizetésén javíthatnának. Lehetetlennek nevezte kijönni a minimálbér havi 107 ezer forintos nettó összegéből.

Jakab Péter kiemelte: a Jobbik "valódi néppártként" ideológiai kérdések helyett olyan ügyekkel kíván foglalkozni, amelyek az emberek mindennapi életét érintik, ezek közül is kiemelve a "megélhetési válság", az alacsony fizetések problémáját.

Mondjuk ki: ma egy átlag magyar melós, ha beledöglik, se tud egyről a kettőre jutni, mert a saját kormánya megfojtja a rengeteg adóval - jelentette ki Jakab Péter.

A magyar kormány szégyenének nevezte, hogy a cseh, lengyel vagy a szlovák minimálbér 20-25 százalékkal előzi meg a magyart, így "a magyar dolgozók napi szintű megélhetési problémákkal küzdenek, és lényegében érdemi megtakarítás nélkül kénytelenek várni a gazdasági válságot".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések