Medvét fogtak Székelyudvarhelyen

Medvét fogtak a székelyudvarhelyi Csereháton elhelyezett csapdában. A méretei alapján kétévesre becsült bocsra vasárnap este fél kilenckor csapódott rá a speciális zárka ajtaja. A helyszínen tartózkodik kollégánk is, folyamatosan jelenti, hogyan oldják meg a vadászok az elszállítást. 

Vasárnap este fél kilenckor került csapdába a székelyudvarhelyi Csereháton egy körülbelül kétéves medvebocs, amelyet – a vadászok szerint – mostanában engedhetett el az anyja. A helyszínen a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület szakemberei azon dolgoznak, hogy biztonságosan elszállítsák a medvét. 

Ezzel gyakorlatilag adnak még egy esélyt neki, tehát nem kérnek most kilövést, ezt ugyanis akkor teszik meg, ha a későbbiekben gondot okoz lakott területen. A mai nap folyamán a vadászok egy olyan, a társasághoz tartozó erdős részre viszik a medvét, amely távol esik az emberek által lakott területektől.

Mint megtudtuk, a tél folyamán négy-öt medve is rendszeresen megjelent a Cserehát környékén, ami azt jelenti, hogy ezek az állatok nem vonultak el. Közülük sikerült most egyet elfogni - írja a szekelyhon.hu

További érdekes hírek a székelyhonon:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések