Hirdessen itt

„Jéghideg lett a kezem és remegtem” – Az életükért menekültek az ártatlan emberek

Horrorpláza! Döbbenetes ámokfutás helyszíne volt a Bangkoktól 260 kilométerre északkeletre fekvő thaiföldi város, ahol egy ingatlanügyben átvágott katona egy terepjáró volánjánál ülve nyitott tüzet vétlen emberekre, majd egy buddhista templomnál több sorozatot is leadott egy HK33-as gépkarabéllyal.

Zsúfolt bevásárlóközpontban folytatta mészárlását, ahol éjszakára 20 tússzal barikádozta el magát. Jakrapanth Thomma ekkor már M60-as géppuskát is használt. Legalább 28 emberrel végzett és 58-at sebesített meg, mire vasárnap hajnalban kommandósok agyonlőtték.

A thaiföldi biztonsági erők 2 kilométeres körben zárták le a Terminal 21 pláza környékét és megafonokkal szólították fel a környék lakóit, ne hagyják el otthonukat. Az ámokfutó édesanyját is a helyszínre hozták, hogy bírja feladásra a fiát, aki élő bejelentkezésekkel közvetítette vérengzését, a Facebookon pedig bosszúról és önvédelemről beszélt.

Óriási pánik tört ki a plázában az első lövések után. Sokkos állapotban életükért futkosó emberek mosdókba és próbafülkékbe menekültek, asztalok alá bújtak.

– Borzalmasan féltem. Folyamatosan lövéseket hallottam. Jéghideg lett a kezem, és remegtem – idézte fel az Amarin tévé riportjában egy szemtanú.

– Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy ezt túléltem – mondta az AFP hírügynökségnek egy 48 éves hölgy, aki a pláza edzőtermének mosdójában keresett menedéket. A kommandósok méterről méterre vették vissza az üzletházat, ahonnan 100 embert mentettek ki a 16 órán át tartó akcióban.

– Hasonló eset még nem történt Thaiföldön – közölte sajtótájékoztatóján Prajut Csan-ocsa miniszterelnök, és az indítékról is tájékoztatást adott. A hivatásos katona azért változott tömeggyilkossá, mert egy földvásárlási ügyletben állítólag átverte őt a laktanyaparancsnok, Anantharot Krasae ezredes anyósa, Anong Mitchan. Velük magánlakásban végezhetett, ahol egy további személyt megsebesített, majd a Surathampithak laktanyába ment, ahol fegyvereket és katonai terepjárót zsákmányolt.

– Csalásból gazdagodtatok meg! Azt hiszitek, a pokolban majd elkölthetitek a pénzeteket? – tajtékzott korábbi üzeneteiben Jakrapanth Thomma, de nem tudni, mekkora veszteség érhette. Az ostromban egy rendőr vesztette életét. Százak álltak sorban a Nahon Racsaszima-i kórházak előtt, hogy a sebesülteknek vért adjanak.

Fényképpel figyelmeztetett

Vérengzése előtt nem sokkal Jakrapanth Thomma azt posztolta a közösségi oldalára, hogy bosszút fog állni, de azt nem közölte, kin és miért.

– A halál elkerülhetetlen mindenki számára – fogalmazott és kirakott egy fotót a saját kezéről, amelyben lőfegyvert tart. Az ámokfutó alhadnagyi rangban volt alkalmazásban a thaiföldi hadsereg egyik lőszerellátó zászlóaljánál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések