Hirdessen itt

Illegális bevándorlás - Felszámolták az utolsó sátortábort Párizsban

Felszámolták a francia hatóságok kedden az utolsó sátortábort Párizsban, ahonnan több mint négyszáz embert szállították el, és ezzel a kormány teljesítette azon ígéretét, miszerint megszünteti megszűnteti a bevándorlók utcán élését a főváros észak-keleti részén.

A párizsi prefektúra tájékoztatása szerint a Porte de la Villette metrómegálló környékéről 427 embert, köztük négy nőt vittek el Párizs környéki befogadóhelyekre és sporttermekbe, ahol a múlt heti kiürítés után maradtak még helyek.

Egy héttel ezelőtt jelentős rendőri biztosítás mellett összesen 1436 embert, köztük 93 gyereket szállítottak el buszokkal befogadóhelyekre és sportcsarnokokba a párizsi körgyűrű mentén felállított sátrakból és összeeszkábált kunyhókból.

"Nincs több tábor, ez volt a cél. A rendőrség felügyelni fogja a környéket, hogy ne alakulhassanak ki többet táborok" - jelezte a prefektúra.

Francois Dagnaud XIX. kerületi polgármester szerint a kiürítés megkönnyebbülés a táborlakóknak és a helyieknek egyaránt. Az elszállított migránsok többsége eritreai és szomáliai a polgármester szerint.

A 2015-ös menekültválság kezdete óta csaknem negyven táborkiürítést rendelt el a prefektúra Párizsban. A legjelentősebb 2016 novemberében volt, akkor egyszerre négyezer embert vittek el. Azóta a rendőrök egy ideig a migránsok minden kísérletét megakadályoztak arra, hogy letelepedjenek a parkokban és táborhelyeket alakítsanak ki, így egy ideig gyakorlatilag láthatatlanná váltak a párizsiak számára. Egy évvel ezelőtt azonban ismét több ezer migráns jelent meg a francia városokban, s ismét engedélyezte a rendőrség a letelepedésüket. A belügyminisztérium a közelmúltban viszont ígéretet tett arra, hogy minden táborhelyet felszámol a fővárosban 2019 végéig, s november óta ismét megakadályozzák a migránsokat abban, hogy az utcán telepedjenek le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések