Gyújtogatás Erdélyben – leégett a református templom haranglába Héderfáján

Éjjel három órakor riasztották a tűzoltóságot, hogy ég az erdélyi héderfáji harangláb. A dicsőszentmártoni tűzoltók vonult ki a helyszínre, a tüzet eloltották, de a haranglábat már nem sikerült megmenteni, az leégett. A helyi református lelkipásztor szerint gyújtogatás történt.

A héderfáji református lelkipásztor, Nagy Csaba a Székelyhon érdeklődésére elmondta, meggyőződése, hogy gyújtogatás történt, ugyanis már két alkalommal megpróbálták valakik felgyújtani a haranglábat, akkor nem sikerült.

Ez volt a harmadik próbálkozás, és ezúttal az elkövetőnek sikerült is – magyarázta a lelkész, aki a nyomozóhatóságoknak is beszámolt az ügyről és a felekezetét is tájékoztatta a történtekről.

Az iskola kamerái mozgást rögzítettek az éjszaka folyamán, de tisztán nem vehető ki, hogy ki, vagy kik voltak a tettesek.


Valószínű, hogy benzinnel locsolhatták le, mert pillanatok alatt lángra kapott a harangláb – magyarázta Nagy Csaba, hozzátéve, hogy nyugodt élete volt a közösségnek, komolyabb nézeteltérések nem történtek.

A 19. században épített, műemlék haranglábnak két harangja volt, az éjszakai tűzben mindkettő elolvadt – tette hozzá a lelkész.

Forrás: szekelyhon.ro nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések