A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Garázssöprés – így semmizik ki Zuglóban a lakosokat

Az MSZP-s Horváth Csaba vezette balliberális önkormányzat ellentmondást nem tűrően teszi taccsra a zuglói garázstulajdonosokat. De vajon ki vár jól ezzel a biznisszel?

A vérzivataros kommunista padlássöprés után most itt a szocialista (újkommunista) garázssöprés.

Aki bemutatja: Zugló fura vörös ura, a botrányhős és örök lúzer Horváth Csaba. Aki megszívja: a helyi lakosok, garázstulajdonosok. Merthogy szó szerint földönfutóvá teszi őket a balliberális vezetés, mely szavakban demokrata és jogállami, valójában meg csak ugatja a demokráciát és a jogállamiságot. Feltéve, de meg nem engedve annak a jegyében, hogy Zuglóban a pénz, az üzlet az úr. A disznófejű nagyúr.

Kiszolgáltatottnak és becsapottnak érzik magukat azok a zuglóiak, akiknek a Francia úton, a zuglói vasútállomás háta mögötti töltésnél van – vagyis csak volt – garázsuk. Horváth Csabáék ugyanis fizetős parkolót akarnak ott építtetni, ezért rátennék a kezüket a MÁV területére. A Francia úton lévő területet a MÁV Zrt. most közérdekű hasznosításra, azaz parkolóhelyek kialakítására adja át a XIV. kerületi önkormányzatnak, mely a területen várhatóan kb. 450 parkolóhelyet létesít. Hogy ez miként illeszkedik a zuglói zöldprogramba, arról nem szól a fáma…

Az érintettek felszólítást (ultimátumot) kaptak a balliberális nyomás alá került MÁV-tól: villámgyorsan bontsák el saját garázsaikat, mégpedig a saját költségükön. A XIV. kerületi Francia úti garázssor tulajdonosainak érkezett felmondólevelekben – via Ripost – az áll: 30 napon belül bontsák el építményeiket, és tisztán, rendezetten adják át a területet. Amúgy több mint 25 éve áll itt a garázssor, és senki nem gondolta álmában sem, hogy egyik napról a másikra felmondják a szerződést, sőt még a bontási költségeket is a lakosokra terhelik. Márpedig most ez történt.

A több milliót érő garázsok egyébként jó 10 tonnásak, betonalapon állnak, ráadásul teljesen összenőttek, lehetetlen egyet úgy kiemelni a sorból, hogy azzal ne roncsolnák a mellette állót. De még ha el is tudnák vinni egyben, hová tennék az érintettek?

A 230 garázstulajdonos érdekképviseletbe szerveződött, a Civilzugló Egyesület és annak vezetője, Várnai László önkormányzati képviselő igyekszik segítésükre lenni a Horváth Csabával folyó egyezkedésben. Nem elég ugyanis, hogy a lakók elveszítik a garázsukat, de még nekik kell elbontatni és rendbe tetetni a területet, ami újabb súlyos százezreket jelent garázsonként…

A Ripost megkereste a zuglói önkormányzatot, de „természetesen” nem kapott választ az ügyben. Vagyis

Horváth Csabák titkolóznak, hallgatnak, ami ez esetben is beszédes.

Pedig jó lenne tudni például, miért rontottak rá a garázsokra, mi a francnak akarnak újabb fizetős parkolóhelyeket létesíteni, közel félezret, mikor a garázsokkal szemben lévő fizetős helyek is jobbára üresen állnak? Ki és miért hozta igazságtalan és lehetetlen helyzetbe a lakosokat? Ki jár jól ezzel a biznisszel???

Forrás: Nullker.blogstar.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések