Hirdessen itt

Elfogadták Szolnok költségvetését

Egyhangúlag elfogadta Szolnok idei költségvetését a közgyűlés csütörtökön, a város 37,4 milliárd forintból gazdálkodhat. Fejlesztésre 23,3 milliárd, működési feladatokra 14,1 milliárd forint áll rendelkezésre.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere elmondta: a város gazdasági ereje az elmúlt években sokat nőtt, 2014-hez képest tavaly 42 százalékkal volt nagyobb az iparűzésiadó-bevétele, a teljes helyiadó-bevétel pedig 1,7 milliárd forinttal lett nagyobb. 2020-ban 7,4 milliárd forintra számítanak a helyi adókból - tette hozzá.

A polgármester szólt arról is, hogy idén - az elmúlt évek gazdálkodásának eredményeként - csaknem 1,8 milliárd forint szabad forrás van. Míg 2014-ben 50-50 százalék volt a működésre és fejlesztése fordított összegek aránya, 2020-ban ez az arány 38-62 lesz a fejlesztés javára - közölte.

Folytatódnak a beruházások, többek között fürdőfejlesztések, a színház korszerűsítése, egy Véső úti sportkomplexum létesítése, a Vízpart körúti idősotthonban pedig új részleg nyílik. Emellett jelentős fejlesztési forrásokból újulnak meg a közintézmények, az óvodák, a bölcsődék, az orvosi rendelők - sorolta a polgármester.

Szalay Ferenc kiemelt területnek nevezte továbbra is a közlekedésfejlesztést - a program része a városi utak, kerékpárutak mellett az állami úthálózat fejlesztése - valamint a kulturális beruházásokat.

A tizennyolc tagú testületet tíz, a Szolnoki többség néven ismert csoportosulás (Momentum, DK, LMP, Jobbik, MSZP, Mindenki Magyarországa Mozgalom), illetve hét, a Fidesz-KDNP színeiben induló képviselő, valamint Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester alkotja.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések