A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életveszélyes kísérlet: szándékosan fertőzi meg magát koronavírussal a jászvásári orvos

A saját életét teszi kockára a belgyógyász, hogy elméletét bizonyítsa. Magyarán szólva fonákol.

Veszélyes kísérletbe vág bele egy neves román belgyógyász, Razvan Constantinescu: a jászvásári orvos önmagát akarja megfertőzni koronavírussal, hogy bebizonyítsa, egészséges ember számára csak annyira rizikós a kór, mint az influenza.

„Kiteszem magam „a vörös pestis” támadásának, hogy lássák az emberek: hülyeség ez a pánik! Önként vállalom, hogy megfertőzzem magam ezzel a vírussal” – idézte a Ripost a román Gasztroenterológiai és Hepatológiai Intézet belgyógyász-gasztroenterológusát.

„Az emberek többsége nem érti, hogy az ilyen vírusok csak a magasabb egészségügyi kockázatú embereknél veszélyesek – pont, mint az influenza! 95 százalék simán meggyógyul, nem lesz semmi bajunk tőle. Az új megbetegedés halálozási aránya az influenzáéhoz hasonló, ezért csak az idősebbeknek és a legyengült betegeknek van félnivalójuk, valamint a súlyos szívelégtelenségben szenvedő és immunhiányos betegeknek. Akkor mire jó ez a tömeghisztéria?” - tette fel a kérdést a doktor, akit egyébként Böjte Csaba szerzetes is támogat elhatározásában. Az atya hangsúlyozta, hogy ő nem orvos, mit sem tud a vírusról, azzal azonban egyetért, hogy hiteles információkat kell megosztani az emberekkel, elkerülendő a pánikot.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések