Hirdessen itt

Bíróság elé áll Gyárfás és Portik

A felbujtással vádolt Gyárfás Tamás meghallgatásával holnap megkezdődik az 1998-as Fenyő-gyilkosság büntetőpere. A vád több mint félszáz tanút vonultat fel, hogy bebizonyítsa: a Nap Tv egykori tulajdonosa ölette meg korábbi ellenlábasát – írja a Magyar Hírlap.

A tavaly novemberi előkészítő ülés után holnap megkezdődik a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő-gyilkosság ügyében indult büntetőeljárás, amelyben a felbujtással vádolt Gyárfás Tamás és Portik Tamás áll majd bíróság elé. Fenyő János médiamogult 1998. február 11-én lőtték le gépkocsijában a Margit utcában, miközben a piros lámpánál várakozott. A gyilkosság miatt a szlovák bérgyilkos Jozef Rohácot 2017-ben életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, ám a felbujtókat ekkor még nem tudták a vádlottak padjára ültetni. Az idő közben megtalált, Portik által rögzített hangfelvételek felkutatása után új lendületet vevő nyomozás végén az ügyészség vádat emelt Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vád szerint a két médiavállalkozó között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki, amelyet 1997-ben Gyárfás úgy akart lezárni, hogy megöleti Fenyőt. Először a többszörösen büntetett Tasnádi Pétert bízta meg a merénylettel, de ő csak a hatmilliós előleget vette fel, a „feladatot” nem teljesítette. Gyárfás ezután Portikhoz fordult, aki végül Roháccal ölette meg a Vico-birodalom fejét. Portikot perújítás keretében állítják bíróság elé az ügyben és bár eredetileg nem tárgyalhatták volna együtt az ügyét Gyárfáséval, Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája egyesítette az ügyeket.

A tavaly novemberi előkészítő ülésen Gyárfás tagadta az ellene felhozott vádat. Abszurdnak nevezte az ügyészség feltételezését, mondván az ő személyiségétől idegen az erőszak.

Forrás: Pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések