A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Berobbannak az űriparba: űrügynökséget hozott létre Ausztrália

Ausztrália 2030-ra megháromszorozná űriparának teljesítményét.

Scott Morrison kormányfő szerdán jelentette be, hogy űrügynökséget hozott létre Ausztrália, valamint, hogy 10 évvel később már a jelenlegi teljesítményük háromszorosát várják el az ország űriparától.

Morrison elmondása szerint olyan új technológiákat hozhatnak létre, amelyek a földi élet minőségét javítják, továbbá nagy gazdasági és munkalehetőségeket teremtenek. Az űrügynökség meghatározó szerep kivívására törekszik a nemzetközi űrkutatás terén is.

A kormányfő azt nyilatkozta, hogy az űrügynökség hozzásegíti majd őket ahhoz, hogy nagyobb részesedést szerezzenek az űriparból, amely 2040-re ezermilliárd dollárba is kerülhet. Megan Clark, az űrügynökség leendő vezetőjének elmondása szerint saját irányítóközpontot hoznak majd létre, amely azért különleges, mert megadja a lehetőséget a civileknek, hogy megnézzék az ott zajló munkálatokat.

Karen Andrews miniszter azt nyilatkozta: a cél, hogy az ország űrszektora 2030-ra húszezer munkahelyet adhasson, és forgalma érje el a 8 milliárd dollárt. Az űripar jelenleg tízezer embert foglalkoztat és az érték, amelyet hordoz, 3,9 milliárd dollár. Különböző eszközöket állít elő földi berendezésekhez és űreszközök felbocsátásához, valamint mesterséges holdakat is gyárt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések