A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

AM-államtitkár: értékmentő az Orosházi hagyományok, ízek versenye

Értékmentő, más hasonló eseményekkel együtt nélkülözhetetlen emlékeink életben tartásához az Orosházi hagyományok, ízek versenye - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a 16. alkalommal meghirdetett program megnyitóján.

"Kulturális értékeink közül csak az lesz ott jövőnk kincsestárában, amit ma hitelesen feltárunk, kutatunk, lejegyzünk, megünneplünk és megőrzünk" - idézte Farkas Sándor szavait a minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az államtitkár azt is hangsúlyozta: fontos, hogy a helyi közösségek újjáélesszék tradícióikat, népszokásaikat és megosszák örömüket másokkal is, ezzel megismertetve településük évszázados kultúráját.

Farkas Sándor rámutatott: a vásárlók egyre tudatosabban választják az ízletes, egészséges, biztonságos hazai élelmiszereket, borokat, kézműves termékeket. Ezáltal a fogyasztók is az érték és minőség őrzőivé válnak, egyúttal hozzájárulnak a vidéki munkahelyteremtéshez és megtartáshoz.

További cikkek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések