A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek az internetes tűzifa-csalóval szemben

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki az interneten kínált tűzifával több sértettet is átvert és megkárosított.

A vádirat szerint a férfi egy népszerű internetes hirdetési oldalon tűzifát kínált megvételre, melyre három vevő is jelentkezett – tájékoztatta portálunkat csütörtökön a Heves Megyei Főügyészség. Mint azt a sajtóközleménybe írják, miután telefonon megállapodott mindegyikükkel a tűzifa mennyiségéről és értékéről, a fiával együtt kiszállította a megadott címekre a tüzelőanyagot, ahol a megrendelők kifizették neki a korábban kialkudott összeget. Két helyszínen a sértettek a vádlott távozását követően vették csak észre, hogy a megbeszélteknél lényegesen kevesebb tűzifa került kiszállításra, ezért felhívták a férfit, aki a hiányzó famennyiség leszállítását ugyan megígérte, valójában azonban ez nem állt a szándékában.

A harmadik esetben már a tűzifa kirakodásánál felmerült, hogy az kevesebb a vártnál, a férfi azonban azt állította, hogy a sértett által az egyik ismerőséhez korábban velük vitetett fa mennyisége viszont több volt a megrendeltnél. Bár a vádlott ez esetben engedett valamit az vételárból, utóbb kiderült, hogy az állítása nem volt valós, ugyanis ténylegesen mindkét helyre kevesebb fát szállított le az előzetesen megbeszélteknél. Amikor a sértett emiatt felhívta, a reklamációját elhárította. A vádlott ezzel a módszerrel 23 ezer forinttól közel 40 ezer forintig terjedő értékben károsította meg a sértetteket.

A vádirat szerint továbbá a férfi a szülői felügyeleti jogából adódó nevelési, felügyeleti, gondozási kötelezettségét is súlyosan megszegte azzal, hogy a bűncselekményeket a fiával együtt követte el, és ezzel a kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette, mely veszélyeztetéseredményeként az addig büntetlen előéletű fiatalkorút a bíróság bűncselekmény elkövetésében bűnösnek találta és jogerősen elítélte.

Az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések