A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra kitárta négy karját a kaposvári egyetem

A Kaposvári Egyetem mind a négy kara bemutatkozott a szombati nyílt napon.

A pályaválasztás előtt álló végzősök minden kérdésükre választ kaphattak. Így arra is, milyen szakokra jelentkezhetnek, milyen lehetőségeik vannak az intézményben a tanuláson kívül, s mit kell tenniük ahhoz, hogy diákhitelből finanszírozhassák tanulmányaikat. Mindezeken kívül azt is megtudhatták, mit kell tudni a felvételi eljárásról.

A leendő hallgatókat Kovács Melinda rektor köszöntötte, beszédében felhívta a fiatalok figyelmét a Kaposvári Egyetem különleges helyzetére. – Szeretnénk megmutatni, mit tud a Kaposvári Egyetem és milyen itt diáknak lenni. Mi egy vidéki egyetem vagyunk, amelynek például nagy előnye, hogy az egy hallgatóra jutó oktatószám magas. Az oktatók akár személyre szabottan tudnak a hallgatókkal foglalkozni – mondta.

Kiemelte: egészségtudatos az intézmény, s nagyon jó sportlehetőségek találhatók a campuson. Valamint felhívta a leendő hallgatók figyelmét arra, hogy az itt végzett szakemberek számára kiválóak az elhelyezkedési esélyek.

Havi ösztönző

Februártól emelkedik az ösztöndíjak mértéke, a felsőoktatásban tanulók harmadával kapnak majd magasabb összeget. A Kaposvári Egyetemen tanulók közül a 2019/20-as tanév első félévében pedig 832 hallgató volt jogosult ösztöndíjra 161 millió forint értékben. A jövőben az ötszáz pontos felvételi rendszerben négyszáz pontot kell az ösztöndíjhoz elérni. Februártól az egy főre jutó hallgatói normatíva 128 ezer forintról 166 ezer forintra nő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések