A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb országban vezethetik be a négynapos munkahetet

A finn miniszterelnök, Sanna Marin négynapos munkahét bevezetését javasolja, hogy az emberek több időt tölthessenek együtt a családjukkal. Ezzel a kezdeményezésével a Svédországban már 2015-ben bevezetett törvényt követné Finnországban.

A december 10-én kinevezett 34 éves miniszerelnök, aki egyébként maga is édesanya, a négynapos munkahét mellett hatórás munkanapokat is javasol, szerinte ugyanis, ha az emberek többet lehetnek a szeretteikkel, az pozitívan hathat munkamoráljukra és produktivitásukra. A rugalmasabb beosztás mellett több idejük lenne arra, hogy valamilyen hobbit vagy sportágat űzzenek, esetleg foglalkozhatnak kulturális tevékenységekkel.

Sanna Marin korábban a közlekedési minisztérium vezetője volt és már miniszterelnökké választása is előtt javasolta a rövidebb munkaidő bevezetését. Erről szóló ötletét más politikusok is pozitívan fogadták.

Marin, aki maga is egy gyermekes anya, megválasztásáig a finn közlekedési minisztérium vezetője volt, és már ez idő alatt is javasolta a rövidebb munkahetek bevezetését - írja a lap hozzátéve, hogy ötletét más politikusok is lelkesedéssel fogadták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések