A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább emelkedett a koronavírus halálos áldozataink a száma

56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma Kínában. Eddig mintegy 2 ezer fertőzöttről tudnak a hatóságok. 

Hétfőtől Kínában leállítják az összes csoportos bel- és külföldi utazást, hogy meggátolják a járvány terjedését. Maga a kínai elnök is elismerte, hogy a vírus egyre gyorsabban terjed és valóban súlyos a helyzet. Közben már Európában is megjelent a betegség. Egy kínai házaspárt egy párizsi, míg egy kínai származású francia állampolgárt egy Bordeaux-i kórházban kezelnek. Az Egyesült Királyságban körülbelül kétezer embert kellene megvizsgálni, akik nemrég Vuhan tartományban jártak.

Egy moszkvai szálloda nyolc vendégét vitték kórházba magas lázzal

A betegek mind kínai állampolgárok, egy több mint húsz emberből álló csoporttal érkeztek Kínából a orosz főváros északi részén található Art Moszkva Vojkovszkaja szállodába. E hotelben jelenleg 220 kínai állampolgár lakik.

A koronavírusos megbetegedésre jellemző tünetekkel kórházba szállított nyolc embert elkülönítve helyezték el a fertőzőosztályon. A részleg igazgatója a hírügynökséggel közölte, hogy az orvosok a szombaton érkezett kínai csoport többi tagját is megvizsgálják.

A szállodába jelenleg bárki bemehet, az épület mellett tíz mentőautó áll készenlétben.

Kanadában bejelentették az első fertőzésgyanús esetet

A tüdőgyulladást okozó koronavírus első fertőzésgyanús esetét jelentették be Kanadában a helyi egészségügyi hatóságok szombaton.

Az ontariói egészségügyi hatóság egyik vezető tisztségviselője egy sajtóértekezleten arról adott tájékoztatást, hogy az érintett egy ötvenes éveiben járó férfi, aki szerdán érkezett haza a kínai Vuhanból, a járvány gócpontjából. Jelenleg a torontói Sunnybrook nevű kórházban ápolják és tartják elkülönítve.

Az Egyesült Államok evakuálni készül Vuhanban lévő állampolgárait

Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból - jelentette be az amerikai külügyminisztérium szombaton.

Ennek érdekében kedden a távozó amerikaiak rendelkezésére bocsát egy Vuhanból közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgépet - áll a közleményben.

A bejelentés szerint a konzulátusi személyzeten kívül a többi amerikai állampolgár csak egy részének tudnak helyet biztosítani a járaton. Elsőbbséget élveznek azok, akik fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek.

További külföldi hírek itt

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések