Hirdessen itt

Tarlósék megrendelték az új buszokat, most Kari Geri saját sikerként adja elő

Karácsony Gergely a látszatpolitizálás, és a szép, semmitmondó szavak mellett jóformán csak akkor tud valódi sikerekről beszámolni, ha más tollával ékeskedik. Így történt most is, amikor az új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok forgalomba állását jelentette be a mai napon, melyeket még Tarlós Istvánék rendeltek meg,- írja a Pestisrácok.hu.

A főpolgármester ismét a zöld gondolatokat hangsúlyozta, és fontosabb ügynek titulálta a közösségi közlekedés fejlesztését annál, hogy azt a politika megakassza. A kérdés csupán az, hogy a sokat szidott, zöldellenes és betonpárti jobboldali városvezetés hogy tudott ilyen jót húzni, ami még a klímavészhelyzet nagy bajnokából is elismerő szavakat váltott ki? Vélhetően az is közrejátszott a méltatásban, hogy itt konkrétumról is szó esett, nem csupán szélbe szórt szép szavakról, melyeken kívül Budapest új baloldali vezetése csak zsíros pozíciók kiosztásában jeleskedett első száz napját követően.

Karácsony Gergely így beszélt a sajtótájékoztatón: egy zöld város csak jó közösségi közlekedéssel elképzelhető és megvalósítható. A városvezetés célja, hogy folytassa a járműpark már korábban megkezdett frissítését. Ezt követően hangzott el a szájából az az érdekes mondat, miszerint a közösségi közlekedés fejlesztése “fontosabb ügy annál, hogy a politika azt meg tudja akasztani”, ezért mindenképpen szeretnék tovább vinni az előző városvezetés által az ügyben hozott döntéseket – mondta a főpolgármester, kiemelve: a közösségi közlekedés fejlesztése egy ciklusokon átnyúló nagyon fontos programja a fővárosnak. A politika tehát más esetekben azért jól jön, ha sárdobálásról és porhintésről van szó, de most nagylelkűen tűzszünetet tart a főpolgármester. Karácsony Gergely végül azt is közölte, az átadott buszok a ma elérhető, legkörnyezetbarátabb járművek. Ezek szerint Tarlósék buksiját is meg lehet simogatni időnként, csak Gyurcsány Ferenc meg ne tudja.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy összesen negyven új generációs Mercedes busz érkezik, ezek a legkorszerűbb EURO 6-os motorral és klímaberendezéssel vannak ellátva. A most leszállított autóbuszok húsz, illetve huszonkét éves Ikarus buszokat váltanak fel, és Budapest déli térségében fognak forgalomba állni. A közreadott sajtóanyag szerint a BKV 2018 végén kezdeményezte 20 új szóló és 20 új csuklós autóbusz beszerzését. Az opciókkal összesen 100+100 autóbuszra szóló, európai uniós nyílt közbeszerzési eljárást az Inter Traction Electrics Kft. nyerte meg a most forgalomba álló Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszokkal tett ajánlatával.  Az első 20+20 jármű vételárát a BKV Zrt. a beruházási tervéből finanszírozta. A szóló járművek 108, a csuklósok pedig 152 utas szállítására képesek.

A sajtótájékoztató végén újságírói kérdésekre válaszolva Karácsony hangsúlyozta, hogy számára nagyon fontosak a köztévé nézői, akiket a baloldal általában dehonesztáló jelzővel szokott emlegetni, és felhívta a figyelmet arra, hogy megválasztása óta nem kapott megkeresést a közmédiától. A helyszínen tartózkodó riporterek ezt ugyan egyből megcáfolták, azonban Karácsony Gergely szokás szerint próbált kibújni a válasz alól és csúsztatásokkal operált,félreértésnek nevezve, hogy hozzá nem jutott el mégsem megkeresés. Végül az M1 csatorna helyi tudósítója megkérdezte, hogy eljönne-e élő adásba a főpolgármester, aki ugyan a kérdéses időpontban elmondása szerint pont foglalt, de megígérte, hogy szabaddá teszi magát. Meglátjuk, hogy valóban így lesz-e, vagy ismét lemondja a szereplést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések