A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos agysérülést szenvedtek az amerikai katonák az iráni rakétatámadásban

34 amerikai katonánál diagnosztizáltak súlyos agysérülést, miután rakétatámadás áldozatai voltak január elején, jelentette be a Pentagon szóvivője, Jonathan Hoffman.

Tizenhét katona visszatért szolgálatba, közülük tizenhatot még Irakban láttak el. Kilenc sérültet Németországban kezelnek, illetve még nyolc katonát tovább küldtek a németektől az Egyesült Államokba. Ők nyolcan helyi idő szerint péntek reggel érkeztek haza, ahol a Walter Reed katonai kórházban ápolják őket, vagy a bázisuk kórházaiban, írja a CNN.

A Pentagon, valamint Donald Trump amerikai elnök korábban azt nyilatkozták, hogy senki sem sérült meg a január 8-i rakétatámadásban. Amikor a davosi gazdasági konferencián kérdezték erről, Trump elmondta, hogy semmi komoly sérülés nem történt, csak annyit hallott, hogy fáj a katonák feje. Az amerikai elnök még ezen a héten is azt nyilatkozta, hogy az agysérülés nem olyan komoly dolog, mint egy háborús sérülés.

További külföldi hírek itt

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések