A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rekord: 117 éves lett a világ legidősebb embere

Kane Tanaka 2019-ben döntötte meg a Guinness-világrekordot, amikor 116 éves és 66 napos lett. A január 2-án a 117. évét betöltő nő ezt a rekordot is túlszárnyalta.

A japán Kane Tanaka, aki vasárnap barátai és a fukoukai idősek otthon dolgozóinak körében ünnepelte a rekord-születésnapját, a helyi televízió megkeresésére elmondta, idős kora ellenére mindig korán, már reggel hatkor felkel, matekot tanul és szenvedélyesen szeret társasjátékot játszani. Emellett imádja a csokoládét és az egyéb édességeket, 117. születésnapjára készült tortájából többször is repetázott.

Kane Tanaka 1903-ban, a motoros repülőgép felfedezésének évében, egy kis japán faluban, Wajiroban koraszülöttként jött világra. Majd 19 évesen, 1922-ben ment feleségül Hideo Tanakához, akivel esküvőjük előtt egyszer sem találkoztak. A pár később négy saját egy örökbefogadott gyermeket nevelt fel – írja a Reuters hírügynökség.

Sokak szerint Tanaka kora szimbolikus értékkel bír Japánban, amelynek társadalma élen jár a túl gyors öregedésben: 2019-ben 5,9 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az azt megelőző évben, és 1899 óta, amióta vezetnek születési statisztikát, ez volt az első olyan év, amikor 900 ezer alatt maradt a gyermekszületések száma.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések