A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzbírságot kapott a férfi, aki jogosítvány nélkül vezetett

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. január 16-án járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt pénzbírságot szabott ki V.Gy.R. eljárás alá vont személlyel szemben.

A tényállás szerint a férfi 2020. január 14-én a koradélutáni órákban Penyige belterületén közlekedett személygépkocsival, amikor rendőrök igazoltatták és megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint a tavalyi évben őt a Nyíregyházi Járásbíróság és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság is jogerősen eltiltotta a közúti járművezetéstől, mely eltiltások időtartama még nem telt le.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a szabálysértést elismerte és megbánta, valamint, hogy három kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű szabálysértések elszaporodottságát és a szabálysértési előéletét.

A végzés jogerős.


dr. Resán Dalma, sajtószóvivő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések