A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrületes szám: 85 ezer ember nézte meg élőben az NHL-idény legkülönlegesebb meccsét

Egészen különleges mérkőzést rendeztek az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) alapszakaszában.

A hagyományos téli szabadtéri találkozónak (Winter Classic) ezúttal Dallas adott otthont, ahol a helyi csapat, a Stars 4-2-re diadalmaskodott a vendég Nashville Predators fölött.

A meccset 85 630 néző követte figyelemmel a helyszínen. Ez a második legmagasabb nézőszám volt az NHL történetében, a rekordot a 2014-es Winter Classic tartja, amelyet a Michigan Stadionban 105 491 drukker előtt játszott a Detroit Red Wings és a Toronto Maple Leafs.

A mostani mérkőzés eleje egyébként nem a hazai drukkerek reményei szerint alakult, a Nashville ugyanis már az első harmadban kétgólos előnyre tett szert. A dallasiak aztán javítani tudtak, négy góljuk kevesebb mint nyolc percen belül született.

A játékosokat magával ragadta a meccs hangulata, sokaknak még nem adatott meg, hogy ennyi néző előtt lépjen jégre.

– Nem tudom, ki találta ki a Winter Classicot, de elképesztően jó ötlet – fogalmazott Tyler Seguin, a Dallas Stars kanadai játékosa. – Leírhatatlan érzés volt látni a tömeget a stadionban. Az, hogy megnyertük a meccset, külön öröm, a szurkolókkal való ünneplésünk olyan pillanat volt, amelyet sohasem felejtek el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések