A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán: Soros jobb lenne barátnak, mint ellenségnek

Orbán Viktor évente egyszer áll ki a sajtó elé: 2020-ban ez ma, január 9-én történt meg. Orbán bejelentette: a kampánynak vége, a következő két év a kormányzásról szól, sőt, a miniszterek is jobban a sajtó rendelkezésére állnak majd. Nagy ígéreteket tett és bejelentések is elhangzottak. 

Az eseményen a miniszterelnök a migrációs nyomásról és a kötelező betelepítési kvótáról és Soros Györgyről is szót ejtett.

Orbán Viktor azt mondta, elsikkadt a szakaszgyőzelem, amit Brüsszelben arattunk ősszel. Brüsszel és Budapest között volt egy vita a tranzitzónáról. A kérdés az volt, a tranzitzónában való tartózkodás fogvatartásnak minősül-e. Kiderült, hogy nem lesz szükség a határvédelem átalakítására.

A történelmi feszültség, ami Európában van, nem tűnik el 2020-ban sem - folytatta. A migrációról és a jövőről kétféleképpen gondolkodnak: vannak, akik azt szeretnék, ha világuk átalakulna és bevándorló tömegeket fogadnának be. Azt gondolják, hogy ami ezzel jár, az ugyan nehéz, de összességében megéri egy olyan új európai társadalmi modell, ami különbözik a korábbi, keresztény társadalmi rendtől. És vannak azok, akik nem akarják ezt a változást. Ők azt mondják, van demográfiai probléma, de – mint Magyarországon, ahol magyar gyerekekkel szeretnék ezt megoldani – nem akarjuk megváltoztatni az országunkat. Ez a feszültség nem tűnt el, ezért a jogi viták sem tűnnek el - mondta.

Soros György kapcsán nem akarom, hogy úgy tűnjön, fixált vagyok ebben az ügyben, még akkor sem, ha az vagyok – mondta Orbán. Nincs Soros-fóbiánk, de szemben állunk egy olyan csoporttal, amelynek az a célja, hogy befolyást gyakoroljanak az európai politikára. Ehhez megvannak az eszközeik. Mit kezdjünk ezzel a jelenséggel? Azt látom, a legtöbb ország ezt nem teszi szóvá, sőt, az EU-pénzzel támogatja ezeket a szervezeteket. Magyarország ezt szóvá teszi: uraim, önöket ki választotta meg? Ha valaki befolyást akar gyakorolni az európai politikára, annak megvannak a rendes útjai – mondta a miniszterelnök.

Soros egy tehetséges magyar ember, talán épp ez a baj: jobb lenne barátnak, mint ellenségnek. De mivel nem barát, ezért a szembenállás megmarad majd – vélte Orbán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések