Hirdessen itt

Órákig mindenki elsétált mellette: sokkoló részletek derültek ki a XIII. kerületben halálra vert nőről

Akár egy napja is fekhetett holtan az a 33 éves nő, akihez tegnap délután 5 órakor riasztották a mentőket.

A XIII. kerületi Népfürdő utcában, egy irodaház közvetlen közelében lévő átjáróban találtak rá az alaposan bebugyolált holttestre, és ahogy az a rendőrség helyszíni szemléje során kiderült, olyan brutálisan megverték, hogy belehalt sérüléseibe.

A nyíl jelöli, hogy hol feküdt a szerencsétlen áldozat. Sokan mentek el mellette/Fotó:Varga Imre
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel keresi az ismeretlen tettest.

– Három éve dolgozunk ebben az irodaházban, sokkoltak a történtek. Főleg, hogy minden egyes nap arra sétálunk el, ahol megtalálták a nőt, és mi láttuk is a földön fekvő embert már tegnap délben, de annyira be volt takarózva, hogy a feje búbja sem látszott ki. Biztosak voltunk benne, hogy csak alszik – mondta a Blikknek egy szemtanú, aki azt is hozzátette, se vérfolt, se más, bántalmazásra utaló jel nem volt látható a test körül. Az ott lakók azt mondják, nem hallottak sikoltozást vagy kiabálást sem, ami dulakodásra utalt volna.

A frekventált környéken több irodaház és kávézó is van. A környékbeliek döbbenten állnak a gyilkosság előtt, és mindenki találgat, mi történhetett valójában. Bár az irodaházak dolgozói gyakran látnak hajléktalanokat a Duna melletti parkban, azt mondják, eddig semmilyen erőszakos cselekedetre nem volt példa.

– Nyáron van, hogy sátrakat vernek fel itt az utcán élők. A múltkor láttunk egy nőt, aki meztelenül fürdött a Dunában a mínuszokban. Lehet, hogy pont ez a nő volt az – szörnyülködött egy közelben dolgozó alkalmazott, hozzátéve: nem érti, miért nem ment oda senki hamarabb.

Az irodaház ebédlőjétől mindössze pár méterre találták meg a nő holttestét, a dolgozók szerint pont nem lehetett rálátni a testre, különben biztos feltűnt volna, hogy egész nap fekszik.

– A hátsó dohányzóból biztos észrevettük volna hamarabb a bajt, de azt télen lezárják, ezért nem tűnt fel, hogy az a szerencsétlen ember órák óta ott fekszik. Ha észrevettem volna, biztos vittem volna neki forró teát vagy egy kis levest, de már csak arra figyeltünk fel, hogy egymás után érkeznek a mentők és a rendőrök – mondta lapunknak egy másik munkavállaló.

A rendőrséget kedd délután a mentők értesítették, később közleményben erősítették meg, hogy a nő a súlyos bántalmazásba halt bele.

Két ember is áldozatul esett

Nem ez az első eset, hogy halálosan összevertek egy hajléktalant. A fedél nélküli emberek sokkal kiszolgáltatottabbak, nehezen tudják megvédeni magukat. 2017-ben két hajléktalan férfi is áldozatául esett Tatabányán a 15 éves M. Apollónak, aki olyan brutálisan megverte a két férfit, hogy mindketten azonnal belehaltak sérüléseikbe. A fiút tettéért 13 és fél évre ítélte el a bíróság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések