A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem hiszi el, mit népszerűsített Fásy Ádám Tiszacsegén

A halfogyasztás növekedéséről is beszélt Dr. Nagy István agrárminiszter szerdán, a felújított Tiszacsegei Halászcsárda átadásán.

A miniszter a magyar csárdákat egy „emberléptékű világ élhető örökségének", a különleges találkozások helyszínének nevezte.Az agrárminiszter a beszédében elmondta: hazánkban az egy főre jutó éves halfogyasztás elérte a 6,7 kilogrammot. A cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen – tette hozzá a miniszter megjegyezve, hogy ennek érdekében számos intézkedést tettek. Ha minden településen lenne halbolt,akkor talán az emberek is több halat vennének.

Az Agrárminisztérium azért is segíti az ilyen fejlesztéseket, mert a csárdák különleges találkozások helyszínei. Tiszacsegén mindez kiváló halételekkel társul. A Blikk séfjeként Fásy Ádám is ott volt a megnyitón, aki elkötelezett híve a halfogyasztás népszerűsítésének. Nem véletlenül, hiszen ő maga is nagyon szereti a halat, ami Magyarországon túlnyomórészt a karácsonyi ünnepek táján kerül terítékre. Ezen változtatni kell, hiszen a magyar embernek az egyik legjobb étele a hal az asztalon – mondta.Hajdú-Bihar egyik legkedveltebb halászcsárdája az elmúlt időszakban teljes energetikai korszerűsítésen esett át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések