A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Neki is köszönheti sikerét a magyar férfi kézilabda-válogatott

Kiváló erőnlétének is köszönhetően menetel az Európa-bajnokságon férfi kézilabda-válogatottunk.

Az Eb-re a tapasztalatszerzés céljával érkezett együttes a Szlovénia elleni középdöntős sikerével (29-28) újabb lépést tett az elődöntő és az olimpiai selejtezőtorna elérése felé, a győzelem kulcsa pedig ismét a második félidei produkció volt. A gárda az elmúlt három meccsén rendre felülmúlta a vetélytársakat a fordulás után, amiben vitathatatlanok a norvég erőnléti edző, Tord Ellingsen érdemei.

A mieink az Izlanddal vívott sorsdöntő csoportmeccset (24-18) 15-6-os második félidőt produkálva fordították meg – a találkozó után centerünk, Bánhidi Bence (24) is utalt az erőnlét fontosságára, kiemelve, hogy „volt egy 25 perces spinning, ami nagyon beindította a lábakat”. A norvégoktól elszenvedett vereség (29-36) során is megnyerték a második játékrészt 17-16-ra, Szlovénia ellen pedig a szünet után 16-12-re múlták felül a riválist.

– Folyamatosan egyeztetünk az edzőkkel, az egészségügyi stábbal és a játékosokkal is. A szünnapokon spinning, illetve erőfejlesztés is szerepel a programban, de ilyenkor a lábizmokat nem terheljük az előző napi meccsek utáni regeneráció jegyében, míg mérkőzésnapokon fontos a lábizmok mozgatása is. Akkora terhelést kapnak a fiúk, hogy a szünnapokon délután sorra kerülő taktikai edzésekkel együtt se terhelje meg őket, hanem inkább frissítse a játékosokat a kondicionális edzés. Folyamatosan mérjük az izmok állapotát, és odafigyelünk a megfelelő alvásra, az étkezések ritmusára, az egész egy nagy kirakós – magyarázta lapunknak a korábban a Győrnél és a női válogatottnál is dolgozó, jelenleg a férficsapat mellett az FTC női kéziseit felkészítő Ellingsen.

Munkáját a szövetségi kapitány is nagyra tartja.

– A korábbiakhoz képest más jellegű, az újabb irányzatokhoz igazodó edzésmunkát honosított meg. A legszembetűnőbb a munka folyamatossága, szisztematikussága, időnként meccsnapokon is vannak kondiedzések – árulta el lapunknak Gulyás István (51), aki bízik benne, hogy együttese bírja az erőltetett menetet – kedden (Sport 1, 20.30) a svédekkel találkozik a csapat, szerdán 16 órakor (Sport1) pedig a portugálokkal meccsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések