A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy bejelentést tett Kína: teljesen betiltja az egyszer használatos műanyagot

A világ egyik legnagyobb műanyaghulladék kitermelője 2020 végére szeretné teljesen kivonni az egyszer használatos műanyag zacskókat az ország legnagyobb városaiból.

2022-re pedig minden nagy- és kisvárosban betiltaná a nem-lebomló műanyagok használatát – írja a BBC.

A keleti ország évek óta szenved az 1, 4 milliárdos lakosság által kitermelt óriási mennyiségű hulladék miatt. A legnagyobb, közel 100 futballpálya méretű szeméttelepük már tavaly, 25 évvel a tervezett időpont előtt megtelt, ami nem csoda, hiszen csak 2017-ben közel 215 millió tonna háztartási hulladékot gyűjtöttek össze a legnagyobb városokból. 2010-ben pedig, az Amerikai Egyesült Államokat is megelőzve, ők termelték a legtöbb, 60 millió tonna műanyag hulladékot.

Az ország vezetősége, ezért úgy döntött, az idei év végére elsősorban a legnagyobb városaiban tiltja ba az egyszer használatos zacskók használatát. Emellett a vendéglátó ipar műanyag használatát 2025-ig 30 százalékkal csökkentené, többek közt azzal, hogy betiltja az egyszer használatos műanyag szívószálakat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések