Hirdessen itt

Mórahalmi gyilkosság – Ezért nem volt otthon az apa a rémtett idején

Mint megírtuk, szíven szúrta testvérét, majd rágyújtotta a házat egy 20 éves férfi Mórahalmon. A szomszédok szerint a 18 éves áldozat a légynek sem ártott soha, bátyja azonban az élő fába is belekötött.

– Körülbelül tíz éve költöztek ide Erdélyből, akkor még teljes volt a család, együtt éltek a szülők és a két gyerek – mondta érdeklődésünkre egy helybéli férfi. – Tavaly azonban az anyuka elköltözött, nem bírta tovább a férje erőszakosságát. Az apuka a gyerekekkel sem volt kíméletesebb, az idősebb el is menekült, a városközpontban vett ki albérletet. Szegény kisebb azonban itt maradt, rossz belegondolni, mit szenvedett az a szerencsétlen – temette a kezébe arcát a férfi.

Úgy tudjuk, a családfő az ünnepekre hazament Romániába, a fiúk azonban maradtak Magyarországon.

– A nagyobbik gyerek szinte mindennap jött a házhoz, annak ellenére is, hogy elköltözött. Január 4-én korán reggel mentem dolgozni, és azt láttam, hogy tűzoltók lepték el az utcánkat. A tető még akkor is füstölt, pedig állítólag órákkal korábban történt a bűncselekmény. Azt mondják, hogy valamin annyira összeveszett a két fiú, hogy a nagyobb szíven szúrta az öccsét, majd felgyújtotta a házat és elmenekült. Talán azt hitte, hogy így nem derül ki a gyilkosság – árulta el az utcában élő Éva néni.

– Igazán azért nem vagyok meglepve, mert erről a gyerekről mindig csak rosszat hallottam. A munkáját rendesen elvégezte, egy kőműves mellett dolgozott, de a szabadidejében kereste a bajt. Sajnos, több rendőrségi ügye is volt – tette hozzá az asszony.

A rendőrségnek mindössze 12 órára volt szüksége, hogy elkapja a testvérgyilkost. A férfi beismerő vallomást tett.

Az áldozat szakácsként dolgozott egy mórahalmi vendéglőben. – Zoliról csak jót tudok mondani, egy segítőkész, aranyos fiú volt. Nem tudtunk tőle olyat kérni, amit azonnal ne tett volna meg. A testvéréről nem szeretett beszélni, érezhető volt, hogy gondok vannak közöttük. Amíg itt dolgozott, jó, ha kétszer meglátogatta a bátyja, akkor sem volt szimpatikus. Ég és föld volt a két fiú – mesélte a Blikknek Zoltán kollégája.

Húsz évet is kaphat

A férfi ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Abban az esetben, ha a bíróság bűnösnek találja, akár 20 év börtönbüntetést is kaphat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések